Maailman parhaat alppihiihtäjät tällä hetkellä

Maailman parhaimpien alppihiihtäjien lista on täynnä huimapäisiä vauhtihirmuja ja talviurheilutähtiä. Alppihiihto on suosittu talviurheilumuoto, jossa lasketaan suurella vauhdilla alas lumipeitteisiä rinteitä. Suosituinta alppihiihto on Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa optimaalisten talviurheiluolosuhteiden ansiosta. Tässä maailman parhaat yhä aktiivisesti kilpailevat ja elossa olevat alppihiihtäjät ympäri maailmaa. Mukana on olympiamitalisteja ja muiden maailmanmestaruustason kilpailujen voittajia.

Marcel Hirscher

Marcel Hirscher on itävaltalainen alppihiihtäjä, joka on menestynyt pääasiassa pujottelussa ja suurpujottelussa. Hän on voittanut maailmancupin kokonaiskilpailun kuusi kertaa sekä pujottelu- ja suurpujottelucupin neljä kertaa. Lisäksi hänellä on kuusi maailmanmestaruutta ja kolme hopeaa alppilajeissa sekä kolme maailmanmestaruutta nuorten MM-kisoissa ja olympiahopeaa.

Anna Veith (Fenninger)

Anna Veith on itävaltalainen olympiavoittaja, kolminkertainen maailmanmestari sekä kaksinkertainen maailmancupin osakilpailun voittaja. Veith voitti Sotšin olympialaisissa kultaa supersuurpujottelussa ja hopeaa suurpujottelussa. Lisäksi hän on voittanut suupujottelun maailmancupin kaksi kertaa ja alppiyhdistetyn cupin kerran. Hänen tyttönimensä oli Fenninger, mutta hän otti käyttöön lumilautailija Manuel Veithin sukunimen mentyään hänen kanssaan naimisiin huhtikuussa 2016.

Aksel Lund Svindal

Aksel Lund Svindal on norjalainen olympiavoittaja, maailmanmestari ja maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja. Svindalia pidetään vauhtilajien, supersuurpujottelun ja syöksylaskun, spesialistina, mutta hän kilpailee kaikissa alppihiihdon olympialajeissa. Hänellä on kolme olympiamitalia, joista yksi kultainen, viisi maailmanmestaruutta, sekä useita maailmancupin voittoja syöksylaskussa ja supersuurpujottelussa. Vuonna 2007 hän voitti suurpujottelun maailmanmestaruuden ja maailmancupin sekä maailmancupin kokonaiskilpailun ja alppiyhdistetyn cupin, kaikki samalla kaudella.

Lara Gut

Lara Gut on sveitsiläinen alppihiihtäjä, joka on voittanut maailmancupin kokonaiskilpailun ja supersuurpujottelun maailmancupin. Lisäksi hän on voittanut olympiapronssia Sotšin olympialaisissa vuonna 2014 sekä kolme maailmanmestaruushopeaa ja kaksi pronssimitalia. Gut hämmästytti alppihiihdon seuraajia vuonna 2008 sijoittumalla St. Moritzin maailmancupin syöksylaskukisassa kolmanneksi vain 16-vuotiaana. Kyseessä oli vasta hänen neljäs osakilpailunsa.

Lindsey Vonn

Lindsay Vonn on yhdysvaltalainen alppihiihtäjä, joka on voittanut alppihiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun neljästi vuosina 2008–2010 ja 2012. Hänen suurimmat voittonsa ovat tulleet vauhtilajeista syöksylaskusta ja supersuurpujottelusta, mutta hän on menestynyt ja saavuttanut voittoja myös tekniikkalajeissa. Vonn voitti Vancouverin olympialaisissa vuonna 2010 kultaa syöksylaskussa ja hopeaa supersuurpujottelussa. Hänellä on lisäksi kaksi maailmanmestaruutta ja yhteensä 78 osakilpailuvoittoa maailmancupissa.

Tina Maze

Tina Maze on slovenialainen kaksinkertainen olympiavoittoja, nelinkertainen maailmanmestari ja maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja. Hän voitti kultaa syöksylaskussa ja suurpujottelussa Sotšin olympialaisissa. Vancouverin olympialaisissa vuonna 2010 hän sai kaksi hopeamitalia suurpujottelussa ja supersuurpujottelussa. Neljän MM-kultansa lisäksi hänellä on viisi MM-hopeaa ja 25 osakilpailuvoittoa maailmancupissa. Kaudella 2012–2013 Maze voitti maailmancupin kokonaiskilpailun sekä myös suurpujottelun, supersuurpujottelun ja alppiyhdistetyn maailmancupit.

Kjetil Jansrud

Kjetil Jansrud on Norjasta kotoisin oleva alppihiihtäjä. Hän on voittanut olympiakultaa supersuurpujottelussa sekä syöksylaskun ja supersuurpujottelun maailmancupit. Lisäksi hänen palkintokaapistaan löytyy olympiahopea ja -pronssi sekä kaksi MM-hopeaa.

Ted Ligety

Ted Ligety on yhdysvaltalainen alppihiihtäjä ja olympiavoittaja. Ligety voitti vuoden 2006 Torinon olympialaisissa kultaa alppiyhdistetyssä ja vuoden 2014 Sotšin kisoissa vastaavasti kultaa suurpujottelussa. Lisäksi hän on viisinkertainen maailmanmestari ja 25 osakilpailun voittaja maailmancupissa.

Tessa Worley

Tessa Worley on ranskalainen alppihiihtäjä, jonka päälaji on suurpujottelu. Worley on voittanut neljä maailmanmestaruutta suurpujottelussa ja joukkuekilpailuissa. Hänellä on lukuisia osakilpailuvoittoja maailmancupissa. Suurpujottelucupin hän voitti kaudella 2016–2017.

Alexis Pinturault

Alexis Pinturault on Ranskassa syntynyt alppihiihtäjä. Hän voitti kaksi nuorten maailmanmestaruutta suurpujottelussa. Sotšiin olympialaisissa vuonna 2014 hän sai pronssia suurpujottelussa. Hänellä on yksi maailmanmestaruus ja yksi pronssimitali MM-kisoista. Hän on saavuttanut myös runsaasti menestystä alppiyhdistetyn maailmancupissa.